Runājot par šī ēdiena izcelsmi, skaidri zināms vien tas, ka tā dzimtene ir Amerika, bet par to, kur tieši radies šis kārdinošais salikums, joprojām strīdas Teksasa, Čikāga, Ņujorka un Filadelfija.
Katrā no šiem štatiem "chili cheese fries" tiek gatavots nedaudz atšķirīgi. Piemēram, Teksasā šo ēdienu parasti papildina ar negantajiem halapenjo pipariem, Ņujorkā – ar mocarellas sieru un brūno mērci jeb greiviju. Filadelfijā ierasts čili "cepurītei" izmantot "Monterey jack" sieru, chili, bet Čikāgā – Čedaras sieru, skaidro portāls "Visionlaunch".
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit