frī kartupeļi chili cheese fries
Foto: Shutterstock
Frī kartupeļi ar čili mērci un bagātīgu kūstoša siera kārtu ir bezgala gards un tādēļ ārkārtīgi iecienīts ēdiens, kas atrodams ātro uzkodu ēstuvju piedāvājumos dažādās pasaules malās. Lai saprastu šī ēdiena burvību, katram kaut reizi vajadzētu nogaršot šo leģendāro kārojumu, kas īpaši labi smeķē nākamajā rītā pēc vētrainas ballītes. Nedaudz pacenšoties, katrs "chili cheese fries" var pagatavot mājās. Mēs apsolām, ka rezultāts būs ieguldīto pūļu vērts, bet, lai iecerētais tiešām izdotos kā nākas, sniegsim padomus, kā visu paveikt soli pa solim.

Runājot par šī ēdiena izcelsmi, skaidri zināms vien tas, ka tā dzimtene ir Amerika, bet par to, kur tieši radies šis kārdinošais salikums, joprojām strīdas Teksasa, Čikāga, Ņujorka un Filadelfija.

Katrā no šiem štatiem "chili cheese fries" tiek gatavots nedaudz atšķirīgi. Piemēram, Teksasā šo ēdienu parasti papildina ar negantajiem halapenjo pipariem, Ņujorkā – ar mocarellas sieru un brūno mērci jeb greiviju. Filadelfijā ierasts čili "cepurītei" izmantot "Monterey jack" sieru, chili, bet Čikāgā – Čedaras sieru, skaidro portāls "Visionlaunch".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!