rauga mīkla maize pīne maizes cepšana
Foto: Shutterstock
Iespējams, daudzus no maizes cepšanas atrunā fakts, ka pēc mīklas mīcīšanas neizbēgama ir arī virtuves lielā uzkopšana. Tagad tas vairs nebūs iegansts, jo mīklu var sagatavot arī maisiņā, iztiekot bez netīrības un mīklas saķepušām rokām.

Atjautīgākie gardēži iemanījušies maizei mīklu sagatavot tā, ka virtuve izpaliek bez netīrības, bet gala rezultātā iegūta svaigi cepta, kārdinoši aromātiska un mīksta baltmaize. Šajā veideo pamācībā parādīts, kā maisiņā sajaukt mīklu, turpat to arī atstāt uzrūgt un beigu beigās no mīklas savērpt glītu kukulīti.

Maizes mīklas sagatavošanai bez lielas ķēpas vajadzēs:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!