Soli pa solim: kā pagatavot nepieklājīgi gardos čurros cepumus ar šokolādes mērci
Foto: Shutterstock
Spāņu iecienīto našķi – fritētos čurros stienīšus – gatavo no saldas plaucētās mīklas, ko apvāra sakarsētā eļļā vai cep cepeškrāsnī. Šos maigos un mutē kūstošos mīklas izstrādājumus parasti veido pakava, cilpas vai taisnas nūjiņas formā. Spānijā čurros cepumi ir nopērkami teju uz katra soļa, un tos ir iecienījuši kā bērni, tā pieaugušie. Atliek tikai noskaidrot, kā pašiem savās mājās pagatavot šo gardumu – jo, kā runā spāņu konditori, tas ir pavisam viegli. Pārbaudīsim?

Tā kā čurros pagatavot ir ārkārtīgi vienkārši, nav pārsteigums, ka tie ir izplatīts kārums arī Latīņamerikas valstīs, Karību salās, Portugālē, Francijā un ASV dienvidos.

Čurros cepumiņu mīklainā vēsture

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!