Jolo virtuve - 85
Foto: DELFI
Atverot konservētu pupiņu vai turku zirņu bundžiņu, vairums no mums pirms produktu izmantošanas vieglu roku notecina šķidrumu izlietnē, uzskatot to par nekam nederīgu. Bet, ne velti mēdz teikt, – mūžu dzīvo, mūžu mācies! Pupiņūdens ir lielisks olbaltuma aizstājējs un to var izmantot daudz un dažādos garšīgos veidos, piemēram, lai ātri pagatavotu gardu šokolādes krēmu.

No konservētiem turku zirņiem vai baltajām pupiņām notecināto šķidrumu, modīgi dēvētu arī par "aquafaba", vegāniskajās receptēs izmanto kā olu baltumu aizstājēju. Jau senāk esam eksperimentējuši, gatavojot no šī jaunatklātā produkta bezē cepumiņus. Kādi bija mūsu secinājumi eksperimenta noslēgumā, lasi šajā rakstā.

Šoreiz, iedvesmojoties no šī "Youtube" vietnē uzietā video, nolēmām izmantot sarkanajām pupiņām nolieto šķidrumu, lai pagatavotu kārdinošu šokolādes krēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!