majonēze mērce
Foto: Shutterstock
Lai arī zinām, ka ar majonēzi bieži grēkot nevajadzētu, ir ēdieni, kuri nav iedomājami bez tās klātbūtnes. Neviena jogurta mērce, krējums vai kas cits neaizstās majonēzi tikpat garšīgi, tāpēc retu reizi labāk pagrēkot, turklāt, ja tā ir mājās gatavota majonēze, grēks vairs nav tik liels.

Mājās gatavota majonēze pilnībā attaisnos tās gatavošanai atvēlēto laiku. Tikai esi uzmanīgs, tā garšo tik labi, ka varētu ēst kaut tikai ar karoti vien. Un nemaz nevajag domāt, ka pašam pagatavot majonēzi ir kāda neiespējamā misija. Tas ir pa spēkam katram. Receptes majonēzei ir daudz un dažādas, arī proporcijas mēdz atšķirties, bet tas tikai tāpēc, ka atšķirsies iegūtās majonēzes daudzums. Ja nevēlies lielu bļodu majonēzes, pietiks ar diviem olu dzeltenumiem, iesaka ''The Gracious Wife''.

Vajadzīgās sastāvdaļas klasiskai majonēzei:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!