pupiņas mērcēt
Foto: Shutterstock
Sildoša pupiņu zupa, salāti vai sautējums ir lielisks ziemas mēnešu ēdienkartes papildinājums, jo pākšaugi sniedz ilgstošu sāta sajūtu un enerģijas devu sala novārdzinātajam organismam. Bēda tikai, ka, lai pupiņas nebūtu jāvāra pārlieku ilgi, tās jāatceras jau stundas 10 pirms gatavošanas pārliet ar ūdeni un uzbriedināt. Bet, ko gan iesakt, ja kāre pēc pupiņu sautējuma vai zupas uzrodas pavisam pēkšņi?

Protams, visvienkāršākais varinats ir konservētu pupiņu izmantošana, bet mums padomā ir tīmeklī aizgūts risinājums, kā bez iepriekšējas mērcēšanas saīsināt kaltētu pupiņu vārīšanas laiku.

Iesākumā noskalo pupiņas, ber katlā, pārlej ar ūdeni tā, lai pupiņas tiktu pilnībā pārklātas un ūdens būtu vismaz divu pirkstu platumā virs tām. Sāli nepievieno, jo tad paildzināsies pupiņu gatavošanas laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!