asari zivis nazis
Foto: Shutterstock
Pašmāju kaislīgākajiem copmaņiem makšķerēšanas sezona pilnā sparā turpinās arī ziemas sezonā. Tas nekas, ka nereti visas dienas loms ir vien pāris sīkas raudas, kas tiek kaķim, un padsmit asarīši. Lielākie asari noder cepšanai uz pannas, bet no mazajiem var pagatavot gardu zivju zupu. Ir tikai viena problēma – asaru asās spuras un blīvā sīko zvīņu kārta padara šo zivteļu tīrīšanu par īstu mocību.

Apgūstot pavisam vienkāršu triku, pēc asarīšu tīrīšanas vairs nenāksies nopūlēties, tīrot zvīņām nosprakšķinātos virtuves skapīšus, un meklēt plāksterus, lai aplīmētu uz asajām spurām sagrieztos pirkstus.

Interneta vietnē "Youtube" daudzi pieredzējuši makšķernieki dalās savā pieredzē, skaidrojot, ka asaris būs pavisam vienkārši notīrāms, ja iesākumā ar asu nazi abās pusēs gar augšējo spuru veiksi nedziļu vienlaidus iegriezumu – no galvas līdz pat astei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!