Apgūstot pavisam vienkāršu triku, pēc asarīšu tīrīšanas vairs nenāksies nopūlēties, tīrot zvīņām nosprakšķinātos virtuves skapīšus, un meklēt plāksterus, lai aplīmētu uz asajām spurām sagrieztos pirkstus.
Interneta vietnē "Youtube" daudzi pieredzējuši makšķernieki dalās savā pieredzē, skaidrojot, ka asaris būs pavisam vienkārši notīrāms, ja iesākumā ar asu nazi abās pusēs gar augšējo spuru veiksi nedziļu vienlaidus iegriezumu – no galvas līdz pat astei.
Tad, sākot no astes un virzienā uz galvu, viegli varēsi atdalīt aso augšējo spuru. Un, kas pavisam lieliski, – varēsi iztikt arī bez zvīņu nokasīšanas, jo, kad spura būs izņemta, atliks vien ar pirkstiem atdalīt asara ādu no gaļas, virzienā no augšējās spuras vietas uz leju.
Nu tikai jānogriež asarim galvu, bet ne līdz galam – pārgriez vien centrālo asaku un tad, satverot asari aiz galvas, ar vienu roku veikli atbrīvo to no ādas un iekšām, līdz otrā palicis cepšanai gatavs zivs liemenis, kuram atliks vien nogriezt astes spuru.
Šajā video redzams, kā paveicamas iepriekšminētās darbības.