kotletes
Foto: Shutterstock
Katrs, kurš kaut reizi cepis kotletes, zina, cik viltīga ir šī teorētiski pavisam vienkārši pagatavojamā ēdiena daba: kaut viss tiek darīts kā nākas, vārds vārdā sekojot vecmāmiņas receptei, rezultāts ne tuvu nelīdzinās omītes ceptajām kotletēm, kas bija tik gardas, ka mēli var norīt. Lieta tāda, ka pieredzējušas saimnieces, gatavojot kotletes, ņem vērā vairākus knifiņus, kurus, kā likums, nekad neiekļauj receptes aprakstā, jo viņām šķiet, ka šīs "nenozīmīgās" nianses ir zināmas pat pirmklasniekam.

Lai labotu šo vēsturisko netaisnību, atklāsim portālā "Aif" publicētos Maskavas restorāna "Marivanna" šefpavāra Viktora Lobzina ieteikumus, kā, cepot kotletes, izvairīties no septiņām biežāk pieļautajām kļūdām, kas neglābjami bojā kotlešu garšu, formu un – pats svarīgākais – sulīgumu.

Kļūda Nr.1 : Pārāk šķidra gaļas masa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!