Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 13. februārī, visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Pankūku diena, kurā tradicionāli vismaz vienā no ēdienreizēm jāiekļauj pankūkas. Turklāt šonedēļ tiek atzīmēta arī Masļeņica – ziemas aizvadīšanas un pavasara gaidīšanas svētki, kuru neatņemama sastāvdaļa ir tieši pankūku baudīšana. Šis ir īstais brīdis nobaudīt ierastu ēdienu jaunās garšu niansēs, tāpēc kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa piedāvā izmēģināt desmit gardus pildījumus plānajām pankūkām.

Iesākumā sagatavo plāno pankūku mīklu un pannā uzkarsētā eļļa apcep pankūkas no abām pusēm. Te atradīsi izcilu plāno pankūku mīklas recepti, kas būs ļoti piemērotas pildīšanai, tīšanas laikā neplīsīs, un saturēs pildījumu skaistā tīstoklītī.

Kad apetītlīgās pankūkas jau būs sarindojušās uz šķīvja prāvā kaudzītē un atdzisušas, atliks vien izvēlēties vienu no 10 pildījumu variantiem.

Pankūku kabatiņas ar malto gaļu

Foto: Publicitātes foto


Izejvielas pildījumam (3 pankūkām):

  • 100 g jauktas maltās gaļas
  • 100 g šampinjonu
  • 1 sīpols
  • ķiploka daiviņa
  • šķipsniņa sāls
  • malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai
  • svaigi zaļumi

Pagatavošana:

Uz pannas sakarsētā eļļā viegli apbrūnina mazos gabaliņos sasmalcinātu sīpolu. Pievieno malto gaļu, nedaudz apcep, tad pieber plānās šķēlītēs sagrieztas sēnes.

Visas sastāvdaļas cep, līdz gaļa ir gatava un no sēnēm iztvaikojis viss liekais šķidrums. Tad pannu noņem no plīts un masā iemaisa sīki sakapātu ķiploka daiviņu.

Pildījumu nedaudz atdzesē un liek uz iepriekš pagatavotām plānajām pankūkām.

Pankūku malas saloka tā, lai nekur ārpusē pildījums nebūtu redzams.

Pankūku kabatiņas liek uz pannas sakarsētā eļļā un cep brūnas no abām pusēm, pasniedz ar krējumu un svaigiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Pankūkas ar zemesriekstu sviesta krēmu

Foto: Publicitātes foto


Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

  • 120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā
  • 70 g zemesriekstu sviesta
  • 1 TK cukura
  • 2 ĒK sasmalcinātu zemesriekstu
  • 2 konservēta persika pusītes

Pagatavošana:

Svaigo sieru, zemesriekstu sviestu un cukuru ar mikseri sakuļ viendabīgā masā.

Pildījumu vienmērīgi izlīdzina uz iepriekš sagatavotām un atdzesētām pankūkām.

Pankūkas sarullē un pasniedz ar sasmalcinātiem zemesriekstiem un konservētu persiku gabaliņiem.

Lai labi garšo!

Pankūkas Itālijas noskaņās

Foto: Publicitātes foto


Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

  • 120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā
  • 60 g mocarellas siera
  • 1 paliels tomāts
  • šķipsniņa sāls
  • svaigs baziliks
  • 1 ĒK balzametiķa mērces

Pagatavošana:

Maskarpones sierā iemaisa sāli, un masu klāj uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām.

Pankūkas vidusdaļā svaigā siera kārtai virsū liek plāni sagrieztas tomāta un mocarellas siera šķēlītes.

Pankūku pārloka trijstūra formā, lai augšējā daļa paliek atvērta un ir redzams pildījums.

Pankūkas Itālijas noskaņās pasniedz ar svaigām bazilika lapiņām un apslacītas ar balzametiķa mērci.

Lai labi garšo!

Pankūkas ar riekstu un šokolādes krēmu

Foto: Publicitātes foto


Izejvielas pildījumam (3 pankūkām):

  • 60 g lazdu riekstu
  • 1 ĒK pūdercukura
  • 1 ĒK nesaldināta kakao pulvera
  • 1 ĒK lazdu riekstu eļļas (to iespējams aizvietot ar kādu citu neitrālas garšas eļļu)
  • svaigi augļi pēc izvēles
  • sauja svaigu melleņu
  • 2 ĒK sasmalcinātu lazdu riekstu dekorēšanai

Pagatavošana:

Lazdu riekstus ber uz cepamās plātnes, un to liek līdz 175°C sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 - 15 min.

Riekstus izņem no cepeškrāsns, ietin tīrā virtuves dvielī un kārtīgi saberzē, lai no riekstiem atdalās brūnās čauliņas.

Attīrītus lazdu riekstus ber virtuves kombainā, pievieno pūdercukuru, kakao pulveri un smalcina, līdz izveidojusies viendabīgas konsistences masa, tad pievieno eļļu.

Ar krēmu pārlej iepriekš pagatavotas plānās pankūkas. Tās pasniedz ar svaigiem augļiem, ogām un sasmalcinātiem riekstiem.

Lai labi garšo!

Pankūkas ar karamelizētiem banāniem

Foto: Publicitātes foto


Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

  • 1 banāns
  • 20 g sviesta
  • 1 TK cukura
  • 1/2 TK kanēļa
  • 3 svaigas zemenes dekorēšanai
  • 200 g plombīra saldējuma pasniegšanai

Pagatavošana:

Banānu nomizo, pārgriež uz pusēm šķērsām un gareniski.

Pannā izkausē sviestu, tajā liek banāna gabaliņus, apber ar cukuru un kanēli, un apcep brūnus no abām pusēm.

Karamelizētus banānus pasniedz siltus ar iepriekš pagatavotām plānajām pankūkām un plombīra saldējumu.

Lai labi garšo!

Pankūkas ar biezpiena un marmelādes pildījumu

Foto: Publicitātes foto


Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

  • 180 g 9 % biezpiena
  • 50 g marmelādes
  • 50 ml saldā krējuma
  • 1 ĒK cukura
  • 1 TK rīvētas apelsīna miziņas
  • vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
  • 20 g marmelādes dekorēšanai

Pagatavošana:

Saldo krējumu sakuļ stingrās putās.

Bļodiņā liek biezpienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu, smalki sarīvētu apelsīna miziņu, sagrieztus marmelādes gabaliņus, un ar karoti visas sastāvdaļas sajauc.

Biezpiena masā iemaisa putukrējumu.

Biezpiena pildījumu izklāj uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām, pankūkas saloka.

Pirms pasniegšanas pankūkas pārber ar pūdercukuru un dekorē ar marmelādes gabaliņiem.

Lai labi garšo!

Pankūku rullīši pusdienām

Foto: Publicitātes foto


Izejvielas pildījumam (4 pankūkām):

  • 150 g pagatavotas vistas filejas
  • 160 g labi kūstoša siera (60 g pildījumam un 100 g pārkaisīšanai)
  • 90 g rikotas siera
  • 30 g svaigu spinātu
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Rikotas sieram pievieno svaigas spinātu lapiņas, gabaliņos sagrieztu vistas fileju, 60 g siera, sāli un piparus pēc garšas un samaisa.

Pildījumu sadala četrās līdzīgās daļās un ietin iepriekš pagatavotās plānajās pankūkās.

Pildītās pankūkas kārto karstumizturīgā traukā, pārber ar atlikušo sieru un liek līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 - 20 min.

Pankūkas pasniedz siltas.

Lai labi garšo!

Dārzeņu un vistas pankūkas

Foto: Publicitātes foto


Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

  • 120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā
  • 2 ĒK laima sulas
  • 1 avokado
  • 1/3 dzeltenās paprikas
  • 100 g pagatavotas vistas filejas
  • 8 ķiršu tomāti
  • Šķipsniņa sāls
  • Svaigi zaļumi

Pagatavošana:

Svaigajā sierā iemaisa laima sulu, pievieno sāli un masu vienmērīgi izklāj uz iepriekš pagatavotām plānajām pankūkām.

Uz svaigā siera kārtas ber gabaliņos sagrieztu papriku, avokado, ķiršu tomātiņus un gabaliņos sagrieztu vistas fileju.

Pankūkas saloka, pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Valentīna dienas brokastu pankūkas

Foto: Publicitātes foto


Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

  • 120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā
  • 50 ml saldā krējuma
  • 1 ĒK cukura
  • vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
  • divas saujas svaigu zemeņu
  • 1 ĒK pūdercukura dekorēšanai

Pagatavošana:

Bļodā liek svaigo sieru, tajā ar karoti iemaisa cukuru un vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu.

Svaigā siera masai pievieno saldo krējumu un ar mikseri puto, līdz izveidojusies gaisīga, viendabīga masa.

Pagatavoto pildījumu vienmērīgi izlīdzina uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām.

Pankūkas sarullē un pasniedz ar svaigām zemenēm un pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Pankūku rullīši brokastīm

Foto: Publicitātes foto


Izejvielas pildījumam:

  • 3 olas
  • 30 ml piena
  • 40 g bekona
  • 30 g svaigu spinātu
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 TK saldās paprikas pulvera
  • eļļa cepšanai
  • svaigi zaļumi

Pagatavošana:

Uz pannas viegli apbrūnina gabaliņos sasmalcinātu bekonu.

Bļodiņā iesit olas, pievieno sāli, saldās paprikas pulveri un pienu, visu ar dakšiņu sakuļ.

Olu maisījumu lej uz bekona gabaliņiem, virspusē tam kārto spinātu lapiņas un cep uz lēnas uguns, līdz olu masa viscaur gatava.

Pannu noņem no plīts un omletes virspusi pārklāj ar iepriekš pagatavotu plāno pankūku.

Omleti pārceļ no pannas uz šķīvja tā, lai pankūka atrastos apakšā, bet bekona gabaliņi – augšpusē, tad to sarullē.

Omletes – pankūku rullīti sagriež gabaliņos un pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!