Tartara izcelsme meklējama Ziemeļfrancijas kulinārajās tradīcijās. Ierasts, ka šis ēdiens tiek gatavots no sīki sakapātas, jēlas liellopa gaļas, tomēr mūsdienās tartaru mēdz gatavot arī no brieža, laša, tunča, strausa u.c. Tartara īpašā "odziņa", kas, jāteic, ne visiem ir pieņemama un saprotama, ir tāda, ka gaļa netiek termiski apstrādāta un jābauda jēlā veidā.
Kaut mūsdienās tartars parasti atrodams vien smalku restorānu ēdienkartēs, tomēr šo neparasto gaļas uzkodu var itin vienkārši pagatavot arī mājās, pārsteidzot mājiniekus vai viesus ar izcilās franču virtuves klasiku. Šoreiz skaidrosim, kas jāņem vērā, lai, rīkojoties neprasmīgi, iecerēto delikatesi nepārvērstu īstā katastrofā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit