krāsnī cepti kartupeļi
Foto: Shutterstock
Nebūs melots, apgalvojot, ka kartupelis ir latvieša mīļākais dārzenis, ko, dažādos veidos pagatavotu, ceļam galdā vairākas reizes nedēļā. Tā vien šķiet, ka izvārīt vai izcept kartupeļus visi pieprot jau kopš bērna kājas, tomēr arī šajos vienkāršajos procesos ir vairākas viltības, kas būtu jāņem vērā.

Vai zini, kā rīkoties, lai kartupeļus izvārītu ātrāk, kartupeļu pankūkas nebūtu zilganas, salātiem paredzētie tupeņi neizšķīstu, bet pannā cepti kartupeļi vienmēr izdotos kārdinoši zeltaini un nepārspējami kraukšķīgi? Mēs zinām! Un nu, atklāsim arī tev visas šīs vienkāršās desmit viltības.

Lai kartupeļi saglabātu maksimāli daudz vitamīnu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!