Vienkāršs veids, kā izcept cimperlīgo pīles krūtiņu, lai tā nezaudētu sulīgumu
Foto: Shutterstock
Pīles krūtiņa ir gardēžu iecienīta delikatese, kas atrodama teju visu smalkāko restorānu ēdienkartēs. Tomēr šāds garšu baudījums nav lēts prieks, tādēļ, nevēloties pārmaksāt, ne viens vien ir mēģinājis pīles krūtiņu pagatavot mājās. Varam galvot, ka lielākajai daļai šis eksperiments ir beidzies ar totālu izgāšanos, rezultātā iegūstot sīkstu un nesakošļājamu gaļas gabalu, kas ne tuvu nelīdzinās restorānā gūtajai pieredzei. Lai nekas tamlīdzīgs vairs neatkārtotos, šoreiz atklāsim pāris vienkāršus knifus, kas jāņem vērā, gatavojot cimperlīgo pīles krūtiņu, lai gaļas šķēlītes teju vai kustu uz mēles.

Rīcības shēma ir pavisam vienkārša: gaļu iemarinē, strauji apcep un tad "nogatavina" cepeškrānī, atklāj portāls "Kitchenmag".

Lai pīles gaļas šķiedras padarītu mīkstākas, iesākumā pagatavo marinādi no ūdens un baltvīna etiķa, ievērojot proporciju 3:1, un dažiem uz rupjās rīves sarīvētiem sīpoliem, kam pievienota šķipsna sāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!