Kā atklāj portāls "Edimdoma", savas karjeras sākumā Guraļņiks esot izgājis vairākus apmācības kursus pie čehu konditoriem, kuri Maskavā regulāri vadījuši meistarklases, tādēļ nosaukums "Prāga" varētu būt izvēlēts kā savdabīga pateicība par jaunībā gūtajām zināšanām. Būtībā "Prāga" ir slavenās austriešu "Zahera" tortes versija, tomēr, ja "Zahera" torti gatavo bez krēma, tad oriģinālajā "Prāgas" receptē esot tikuši paredzēti pat četri dažādi krēmi ar Benedīktīna liķiera, Šartrēzes un konjaka piešprici, savukārt biskvīta ripas, pilnai laimei, tikušas piesūcinātas ar rumu.
Tolaik šī leģendārā torte nebūt nemaksāja lēti, bet par spīti tam, deficīta apstākļos "Prāga" veikalu plauktos bija reti sastopama eksotika. Ar izdomu un īpašu atjautību apveltītās padomju mājsaimnieces cītīgi mēģināja eksperimentālā ceļā atklāt tortes receptūru, tādēļ ar laiku no vienas recepšu klades uz otru sāka ceļot dažādas "Prāgas" versijas, vēl vairāk veicinot tortes popularitāti.