kaņepju sviests
Foto: Shutterstock
Latvijā kaņepe, tāpat kā citur Eiropas austrumu daļā, tikusi audzēta jau laikā pirms Kristus. Kaņepju sēklas bija visai nozīmīgas mūsu senču uzturā, jo aizstāja gan taukvielas, gan pienu. Iztaukšķētas, sagrūstas un izsijātas kaņepes sajauca ar sāli un ēda pie biezpiena vai kartupeļiem. Sevišķi iecienīts bija no sagrūstām kaņepju sēklām taisīts kaņepju sviests, jeb melnais sviests.

Sējas kaņepju (Cannabis sativa) sēklas ir īstas supersēklas, kas ar savu uzturvērtību izceļas uz citu augu izcelsmes produktu fona, jo tām ir unikāla uzturvielu kompozīcija, skaidro pašmāju kaņepju ražotāji "Loja".

Ar ko kaņepju sēklas ir tik izcilas?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!