liellopa gaļas čipsi
Foto: Shutterstock
Gaļas čipsi – īstiem vīriem paredzēta uzkoda, kas īpaši labi smeķē kombinācijā ar glāzi vēsa alus. Kādēļ gan šo delikatesi pirkt veikalā, ja gaļas čipsus itin vienkārši var pagatavot mājās, ne vien ieekonomējot naudu, bet arī izvairoties no krāsvielām un konservantiem.

Lai pagatavotu gaļas čipsus, tev, protams, būs nepieciešama gaļa. Šim nolūkam vari izvēlēties gan liellopa, gan cūkas vai, piemēram, brieža gaļu. Jāielāgo tikai tas, ka gaļas gabalam noteikti jābūt liesam, tādēļ viena no labākajām (bet ne vienīgā) izvēlēm ir fileja, skaidro portāls "Men's Health".

Aptuveni puskilogramu smago gaļas gabalu uz stundu liec saldētavā, lai gaļa sastingtu un būtu vieglāk sagriežama. Tad izņem gaļu no saldētavas un ar superasu nazi veikli sagriez cik vien iespējams plānās šķēlītēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!