nūdeles roltons roltoni
Foto: Shutterstock
Laikā, kad ātri vārāmās nūdeles tikko kā bija parādījušās Latvijas veikalu plauktos, tās piedzīvoja strauju popularitātes vilni. Cilvēki bija sajūsmā par šo produktu, kas bija ne vien neredzēti lēts, bet arī neticami ātri un vienkārši pagatavojams – pārlej ar verdošu ūdeni un jau pēc piecām minūtēm vari baudīt gardu maltīti. Un kas par piesātinātu garšu buķeti! Mmm... Mūsdienās esam iemācījušies tik viegli neuzķerties uz tādiem lielražotāju trikiem kā košs iepakojums un ērta lietošana, tādēļ ātri pagatavojamās nūdeles no kulta produkta ir kritušas nežēlastībā un veselīga dzīvesveida piekritēji veikalā šim plauktam iet apkārt ar lielu līkumu.

Ātri pagatavojamās nūdeles, tautā sauktas arī par roltoniem un studentu otro maizi, jau labi sen ir kļuvušas par sinonīmu vārdu salikumam "nepareizs uzturs". Tādēļ šoreiz kopā ar uztura speciālisti Evu Kataju skaidrosim, kas "lācītim vēderā" un cik patiess ir mīts par ātro nūdeļu kaitīgumu, iesākumā piedāvājot iepazīties ar portāla "Kitchenmag" speciālistu apkopotajiem faktiem.

Кā notiek ātri pagatavojamo nūdeļu ražošana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!