Maize nav tikai ēdiena piedeva vai pamats uzkodām, bet gan īsts nacionālais dārgums. Katrai tautai ir savs īpašs maizes veids: plānais armēņu vai raudzētais gruzīnu lavašs, arābu pita, indiešu čapātī, itāliešu fokača, – visi šie labi zināmie maizes izstrādājumu nosaukumi mums atgādina par valstīm, no kurienes tie cēlušies. Francijas vizītkarte ir bagete – maize, kas līdzās Eifeļa tornim un kļuvusi par vienu no valsts simboliem.
Kādēļ gan nepalutināt sevi, pamēģinot mājās izcept īstu franču bageti? Sekojot mūsu padomiem, tev tas noteikti izdosies godam!
Lai tev nenāktos iedziļināties franču bagešu gatavošanas veidu bagātīgajā klāstā, cenšoties atrast vienu vienīgo, īsto recepti (jo tādas gluži vienkārši nav), šodien atklāsim visvienkāršāko un populārāko variantu, ko izmanto daudzi Parīzes maiznieki.