adžika vīriešu zapte
Foto: Shutterstock
Gada siltajos mēnešos, kad esam tuvāk dabai, maltītes pēc iespējas biežāk gatavojot svaigā gaisā uz grila vai dārza pavardā uz atklātas liesmas, nesamākslotā Kaukāza virtuve ir īstais avots, kur smelties iedvesmu. Šoreiz stāstīsim par desmit Kaukāza reģiona tautu virtuvei raksturīgām garšām un padalīsimies arī ēdienu receptēm, ko iespējams pagatavot arī pie dabas krūts.

Ja tev līdz šim šķita, ka gruzīni, azerbaidžāņi un armēņi pārtiek vien no uz oglēm ceptas gaļas, noskalojot sulīgos kumosus ar tumīgu sarkanvīnu, tad vismaz daļēji tam var piekrist, bet šajā savienībā ir vēl trešais spēlētājs – garšaugi un garšvielas, bez kuriem Kaukāza virtuve nebūtu iedomājama. Lasot tālāk, uzzināsi, ar kādiem produktiem būtu ieteicams papildināt savu garšvielu skapīša saturu, lai nevajadzētu izlīdzēties vien ar sāli, pipariem un kaltētām dillēm.

Koriandrs jeb kinza

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!