Plānās pankūkas vienlīdz labi garšo gan ar saldu zapti, gan ar aukstu skābo krējumu, gan ar dažādiem pildījumiem, tādēļ daudzās ģimenēs šis ir viens no iecienītākajiem ēdieniem, kas tiek gatavots vismaz reizi nedēļā. Bēda tikai, ka pankūku cepšanas laikā virtuve mēdz piepildīties ar kodīgiem dūmiem. Izrādās, ievērojot vienkāršu knifu, ir iespējams izvairīties no šīs likstas.
Katrai saimniecei noteikti ir sava iecienītā plāno pankūku mīklas recepte vai paņēmiens, kā tā gatavojama.
Es, piemēram, rīkojos šādi: bļodā iesitu trīs olas, pievienoju tām šķipsnu sāls, ēdamkaroti cukura, pāris ēdamkarotēs silta ūdens iepriekš izšķīdinātu šķipsnu safrāna (tas pankūkām piešķir skaisti dzeltenu toni) un sakuļu ar mikseri. Tad pievienoju divas krūzītes piena, krūzīti ūdens un vēl nedaudz "pamikserēju". Nu laiks bērt klāt miltus – iesākumā pieberu krūzīti un iekuļu, līdz masa viendabīga, bez kunkuļiem. Tad pēc nepieciešamības lieku klāt vēl pa ēdamkarotei miltu, līdz sakultā mīkla pēc konsistences līdzinās pabiezam kefīram.