Vienkāršs veids, kā pagatavot kraukšķīgu uzkodu – garšvielās ceptas cūku pupas
Foto: Shutterstock

Cūku pupas kopš bērnības esam raduši baudīt, novārītas iemērcējot sālī, pilnai laimei papildinot šo idillisko kompozīciju ar krūzīti vēsa kefīra vai rūgušpiena. Mēs iesakām tradicionālo produktu skatīt jaunā gaismā, pagatavojot garšvielās ceptas cūku pupas, kas būs varen gards un kraukšķīgs našķis gan mazajiem kārumniekiem, aizstājot čipsus, gan lielajiem – kā smeķīga uzkoda pie kausiņa alus.

Cūku pupas izloba no pākstīm, pārlej ar ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un vāra. Kad ūdens sāk burbuļot, vāra 10 minūtes, tad pupas nokāš.

Šo uzkodu var gatavot arī no kaltētām cūku pupām, tikai jāatceras tās iepriekšējā vakarā pārliet ar aukstu ūdeni un uzbriedināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!