sviestmaizes karstmaizes maizītes brokastis
Foto: Shutterstock
Neatkarīgi no tā, vai atrodies pie dabas, festivālā, ekskursijā vai ceļojumā, sviestmaizes ir neaizstājams veids, kā ātri remdināt izsalkumu un iegūt enerģijas devu visai dienai. Uztura speciāliste Ksenija Andrijanova, grāmatu autore un pavāre Linda Vilmansone-Virbule sadarbībā ar maizes ražotāju "Latvijas Maiznieks" dalās ieteikumos par to, kā līdzi paņemtās maizītes saglabāt svaigas un garšīgas pat karstā vasaras dienā.

Ja ārā valda karsts laiks, tad uztura speciāliste iesaka visas sastāvdaļas paņemt līdzi atsevišķi un sendviča izveidi organizēt jau nonākot galamērķī. "Lai siers "dzīvo" tam paredzētajā plēvē, liesais šķiņķis – vakuumā iepakojumā, bet dārzeņi paliek nesagriezti. Tas ir svarīgi, lai tie nesāktu sulot, bojāties un līdz ar to arī nezaudētu garšu," saka uztura speciāliste Ksenija Andrijanova.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!