Mocarella ir viens no Itālijas bagātīgo kulināro tradīciju atpazīstamākajiem simboliem. Šo maigo sieru itālieši pievieno gan picām, gan zupām, sacepumiem, lazanjai un citiem pastas ēdieniem. Tā kā mocarella ir labi kūstoša, tad tā ir izcili piemērota arī karstmaizītēm, bet vasarā to vislabāk baudīt Itālijas karoga krāsās ieturētajos "caprese" salātos, sagriežot ripās un pasniedzot ar sulīgu tomātu šķēlēm un aromātisku baziliku.
Tradicionāli mocarellu Itālijā gatavo no treknā bifeļmāšu piena (itāliešu val. "mozzarella di bufala"), bet Latvijā zināmāka ir no govs piena gatavota mocarella jeb "fior di latte", ko iespējams pagatavot arī mājas apstākļos. Pareizi pagatavotām mocarellas bumbām jābūt spīdīgām, gludām, ar kārtainu struktūru, ko var sajust, bumbu pārplēšot, un maigu, krēmīgu garšu. Mocarellas iekšpusē nevajadzētu būt gaisa burbulīšiem, un, griežot bumbu, tai jābūt sulīgai un mitrai, skaidro "Thekitchn" eksperti.
- Te atradīsi virkni recepšu mocarellas izmantošanai dažādos gardos ēdienos