Arbūzs vasaras tveicē ir, iespējams, labākā izvēle, lai atveldzētos un pie reizes arī ieturētu vieglu maltīti, tādēļ atklāsim pārbaudītus tautas peņēmienus, kā izvēlēties vissaldāko lielo ogu, kā to veikli sagriezt, lai varētu mieloties vien ar sulīgo mīkstumu, kā lietderīgi izmantot arbūza mizas, un uzzināsi arī citus padomus, ko likt aiz auss katram arbūzmīlim.
Sulīga arbūza meklējumi nav gluži laimes spēle. Ir virkne pazīmju, kas liecina – arbūzs ir gana nogatavojies vai tas tomēr pārlieku agri atvests tirgošanai. Palūkojot pieredzes padomus ''Cālis'' forumā, pavīd jau kaut kad dzirdēti paņēmieni, gan pavisam kas jauns gatavā arbūza meklējumiem.
Visbiežāk arbūzu baudām šķēlītes sagrieztu, bet, ja gribas ko vairāk, ir vērts pagatavot no tā kādu radošu maltīti, piemēram, izcept uz grila, pagatavot augļu picu, pievienot salātiem vai sasaldēt, iegūstot veselīgu saldējuma aizvietotāju.
Gatavojot arbūzu gaspačo vai kokteili būs nepieciešams vien augļa mīkstums, bet arī arbuza apvalku vari izmantot lietderīgi, pagatavojot no tā elegantu muciņu bolei vai atspidzinošam arbūzu dzērienam. Savukārt no mizām, kas palikušas pāri pēc mielošanās ar sulīgo ogu, sanāks gards un aromātisks ievārījums, kas ziemā atsauks atmiņā saulaino vasaru.
Lai labi garšo!
Astoņas gatava arbūza pazīmes
Kas gan būtu vasara bez arbūza. Šo milzu ogu iemīļojuši gan pieaugušie, gan bērni. Turklāt karstā laikā ar arbūzu var veldzēt slāpes, padzerties. Bet, kad stāvam veikalā uz skatāmies uz arbūziem, cenšoties izvēlēties gatavāko, saldāko un sulīgāko, tomēr arī tādu, kas nav arī pārgatvojies, mēdzam apmulst un apjukt. Kādas pazīmes būtu jāņem vērā, lai pirkums būtu veiksmīgs?
Padomi, kā izvēlēties visgatavāko arbūzu
Ne katram vien ir gadījies stāvēt lielveikalā vai tirgū pie stenda ar arbūzu kalniņu un prātot, kurš tad būs tas vislabākais, lai to ņemtu līdzi uz mājām. Lai kaut nedaudz atvieglotu pareizā un īstā arbūza izvēli, tāda, kas ir visgatavākais, sulīgākais un plānāko miziņu, nepieciešams vien sekot dažiem praktiskiem soļiem.
Pieklauvēt, pasmaržot vai pagaršot – tautas paņēmieni izcilā arbūza meklējumos
Tā jau nu nebūs vasara, ja ne reizi nenobaudīs sulīgo arbūzu, kuru ēdot, viena liela ķēpa vien sanāk, gan sagriežot, gan pēc tam notiesājot to, taču saldā garša visu attaisno. Ja līdz šim vēl neesi atklājis pazīmes, kas garantē sulīgu un saldu arbūzu, palūko šos tautas ieteikumus.
Divi vienkārši paņēmieni, kā sagriezt arbūzu ātrai apēšanai
Augusts ir arbūzu laiks – ar šo lielo, veldzējošo ogu varam gan našķēties karstās dienās, gan pagatavot augļu salātus vai atspirdzinošu gaspačo. Ēšanu patīkamāku padarīsi, ja arbūzs būs sagriezts ērti ņemamās šķēlītēs vai gabaliņos. Lūk, divi vienkārši paņēmieni, kā sagriezt arbūzu.
Arbūza saldējums
Arbūza saldējums amerikāņu gaumē – auksts šerbets ar saldo krējumu. Saldējums sanāks vienmērīgāks, ja gatavošanā izmantosi saldējuma mašīnu.
Ģeniālas lietas, ko pagatavot no arbūza
Arbūzs ir viens no mīlētākajiem vasaras augļiem – sulīgs, salds un var ēst tik daudz, cik vien lien. Tomēr, ja gribas ko vairāk par šķēlītē sagriezto augli, ir vērts pagatavot no tā kādu radošu maltīti. Lūk, daži varianti iedvesmai!
Video: No arbūza var pagatavot burvīgu muciņu arbūzu dzērienam
Gardais, sulīgais arbūzs, bet to var apēst, ne tikai griežot šķēlēs! No arbūza var pagatavot jauku muciņu vasarīgam arbūzu dzērienam, ir jāiegādājas tikai vienkāršs mucu krāniņš.
Video pamācība: Kā no arbūzu mizām pagatavot aromātisku ievārījumu
Augustā, kad arbūzi ir īpaši saldi un sulīgi, ar tiem mielojamies uz nebēdu, mizas vieglu roku ielidinot atkritumos. Bet velti, jo, kā izrādās, no tām var pagatavot ļoti gardu un aromātisku ievārījumu ziemas krājumiem.
Ko pagatavot no brīvdienās neapēstā arbūza? 10 receptes taupīgajiem
Ja saulainajās brīvdienās iesāki ēst lielu arbūzu, bet pirmdienā attopies, ka visu tāpat vien nenoēst, nesteidzies to izmest. No arbūza sanāks ļoti gardas maltītes, vajag tikai to likt lietā!
Gandrīz saldējums - dzesētas arbūzu šķēles
Atjautīgs veids, kā pasniegt arbūzu, turklāt atspirdzinošs un tik vēsinošs karstā vasaras dienā.
Stilīgākais vasaras kārums – arbūza pica ar grieķu jogurtu un ogām
Vasara ir laiks, kad gribas baudīt garšīgus ēdienus, saglabājot savu pludmales figūru. Portāls "Goodhousekeeping" piedāvā īstu ballīšu hītu – arbūzu picu. Princips pavisam vienkāršs – sagriez arbūzu šķēlēs un virsū kārto ogas, augļus, medu, putukrējumu, krēmsieru vai pat prošuto!