šašliks grils mangalis pikniks
Foto: Shutterstock
Teju katram ir gadījies piedzīvot situāciju, kad, mēģinot iekurināt grilu, ogles negrib aizdegties ne ar pirmo, ne otro, ne pat demito reizi – turklāt situāciju labot nepalīdz ne enerģiska vēdināšana, ne iekuram sagatavotie papīri un smalkie žagariņi, ne arī liels degšķidruma daudzums. Atklāsim vienkāršu knifu, kā iekurt grilu vienā piegājienā.

Iesākumā, protams, grilā ieber ogles, ar aprēķinu, ka grila restītes vai iesmi atradīsies aptuveni 10-15 centimetrus virs kvēlojošajām oglēm, skaidro "Aif" speciālistu komanda.

Tad bagātīgi salaisti ogles ar degšķidrumu, lai ar to viscaur vienmērīgi būtu samitrināts ogļu virsējais slānis. Kad tas paveikts, neķeries pie aizdedzināšanas tūlīt, bet nogaidi aptuveni minūti, lai degšķidrums pa šo laiku paspētu iesūkties porainajās oglēs, jo tā tad arī ir veiksmes atslēga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!