minestrone zupa
Foto: Shutterstock
Itāliešu virtuves populārākajai zupai minestronei, gluži kā borščam, kāpostu zupai vai soļankai, nav vienas īstās receptes. Virumā izmantoto dārzeņu klāsts dažādās sezonās ir atšķirīgs, līdz ar to mainās arī garšu nianses un paveras plašas iespējas improvizēt, liekot lietā teju visus dārza labumus. Šī gardā zupiņa ir garda, aromātiska un sātīga, turklāt tās gatavošanai ne vienmēr jāizmanto gaļa, kas, savukārt, nozīmē, ka minestroni varēsi pagatavot pat nieka 30 minūtēs.

Minestrone radusies kā īsts nabaga ļaužu ēdiens, kuru iesākumā zemnieki gatavoja, sagrabinot pa druskai no visa, kas atrodams dārza un pieliekamā krājumos, lai sātīgi pabarotu ģimeni: dažādi dārzeņi, sauja makaronu vai rīsu, bunte zaļumu, gabaliņš siera un garda zupa gatava! Ņemot vērā dažus pamatnosacījumus, ko iesaka "Kitcenmag" speciālisti, restorāna ēdienkartes cienīga minestrone izdosies pat pavārmākslas iesācējiem.

Kādus dārzeņus izvēlēties minestronei

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!