Foto: Shutterstock/DELFI kolāža
Tā kā 10. novembris šogad iegadījies svētdienā, tad, ieskandinot svētkus, teju visās skolās un bērnudārzos jau iepriekš visas nedēļas garumā pilnā sparā notiek tradicionālie Mārtiņdienas tirdziņi. Atvieglojot dzīvi vecākiem, sastādījām recepšu špikeri vienkārši pagatavojamiem un ērti iesaiņojamiem kārumiem. Vari būt drošs, ka šogad tieši pie tava mazā pārdevēja stenda stāvēs visgarākā rinda.

Ja kādā dziļākā virtuves atvilktnē mētājas "Riekstiņu" alumīnija formiņas, ir īstais laiks notraust tām putekļus un celt gaismā šo bagātību, piesmaržinot virtuvi ar kārdinošu smilšu mīklas aromātu, lai jau pēc brīža varētu ziest nule kā izceptajās cepumu "čaumalās" karamelīgi brūno un ķepīgi saldo vārīto iebiezināto pienu. Pieredze rāda, ka šis kārums tirdziņos vēl nekad nav palicis neizpirkts, gluži tāpat kā pildītas vafeles, cukurotie "Žagariņi" un "Sēnītes" vai "Vāverītes" no sulīgas biskvīta mīklas.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!