Ja kādā dziļākā virtuves atvilktnē mētājas "Riekstiņu" alumīnija formiņas, ir īstais laiks notraust tām putekļus un celt gaismā šo bagātību, piesmaržinot virtuvi ar kārdinošu smilšu mīklas aromātu, lai jau pēc brīža varētu ziest nule kā izceptajās cepumu "čaumalās" karamelīgi brūno un ķepīgi saldo vārīto iebiezināto pienu. Pieredze rāda, ka šis kārums tirdziņos vēl nekad nav palicis neizpirkts, gluži tāpat kā pildītas vafeles, cukurotie "Žagariņi" un "Sēnītes" vai "Vāverītes" no sulīgas biskvīta mīklas.
Lielisks produkts pircēju pievilināšanai ir arī vienkārši pagatavojamie bezē vai franču meringi, kas izskatās pēc gaisīgiem mākonīšiem. Olbaltuma pamatmasu vari viegli iekrāsot pastelīgos toņos, izmantojot kādu pilīti pārtikas krāsvielas. Tad atliks vien iesaiņot glītos darinājumus caurspīdīgos, čaukstoša dāvanpapīra maisiņos, lai apžilbinātu pircējus.
Mārtiņdienas našķu tapināšanai ne vienmēr nepieciešama cepeškrāsns - ir virkne recepšu, kas neprasa daudz pūļu, bet vainagosies izcili kārdinošā rezultātā: saldās "desas" vai "kartupeļi", trifeles, īrisa konfektes, "cake pops", cepumu mājiņas, mini "skudru pūznīši" un brazīļu bērneļu iecienītās "brigaderos" konfektes ar kokosriekstu skaidiņām. Dažādu ātro kārumu pagatavošanai lieti noderēs arī kraukšķīgās brokastu pārslas.
Apvienojot apgrauzdētas auzu pārslas un riekstus, mazliet žāvētus augļus un ķepīgu kļavu sīrupu vai medu, var ātri un vienkārši pagatavot veselīgos auzu pārslu batoniņus. Lai to izskats būtu īpaši kārdinošs, nobeigumā vari tāfelītes pārliet ar kausētu tumšo šokolādi - kārotāju netrūks!
Lūk, lērums lielisku ideju, kas noteikti noderēs, gatavojoties Mārtiņdienas tirdziņiem.