Septiņas populārākās Ziemassvētku garšvielas: noderīgi knifi un receptes izmantošanai
Foto: Santa Maria
Ziemassvētku laikā virtuvē smaržo pavisam citādi, un lielāko daļu no smaržām rada tieši garšvielas. Tāpat kā mājās gaidām egļu skuju, sveču un mandarīnu aromātu, tāpat arī svētku gaisotne virtuvē nav iedomājama bez kanēļa, kardamona, vaniļas, krustnagliņu un vairāku citu garšvielu smaržas. To izteiktās smaržas buķete rada spēcīgas asociācijas ar Ziemassvētkiem un dažādajiem gardumiem, kuru tapšanā iesaistās ne tikai saimniece, bet bieži vien arī pārējā ģimene, īpaši bērni.

"Tradicionālais Ziemassvētku augļu kēkss top jau labu laiku pirms svētkiem, arī piparkūku cepšana daudzās mājās sākas līdz ar Pirmo adventi, aukstajā laikā neiztikt bez kāda aromātiska karstā dzēriena. Turklāt garšvielu burciņas bieži vien tiek izvēlētas nelielām dāvaniņām, lai Ziemassvētku laikā dalītos īpašajā smaržā un garšā," Ziemassvētku gaidīšanas izjūtās dalās "Santa Maria" mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.

Uzzini, kādas tad ir poulārākās Ziemassvētku sezonas garšvielas un kādu ēdienu pagatavošanai tās vislabāk izmantot. Savukārt šajā rakstā varēsi smelties padomus, lai māju ieskautu patīkamā aromātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!