Foto: "Ēdamzāle" publicitātes foto
"Kad biju jauns vegāns, veikalos vēl nebija ne specializēto vegānisko preču plauktu, ne pašu preču. Vienīgā majonēze, ko varēju atrast, bija kāda liela ražotāja piedāvātā gavēņa majonēze, kas aizdomīgi atgādināja līmes galertu. Lai to vispār varētu pievienot ēdienam, nācās nodarboties ar eksperimentiem un pamatīgu pārveidošanu," ceļu līdz savai ideālajai vegāniskās majonēzes receptei atklāj bloga "Ēdamzāle" autore Maruta Rampāne, iedvesmojot piedalīties izaicinājumā "Neapēd zemeslodi!".

"Gāja laiks un lielveikalos parādījās cienījama vegāniskā majonēze, ko maisījām rasolā dziedādami, bet īstā majonēzes revolūcija pienāca salīdzinoši nesen, kad internetu pāršalca vegāniskās majonēzes recepšu vilnis un mēs pēkšņi uzzinājām, ka visu šo laiku brīnišķīgu majonēzi būtu varējuši pagatavot paši savās mājās. Nu, gadās arī tā! " huliganizējot latīņu teicienu – caur līmes galertu uz kvalitatīvām majonēzes restītēm, Maruta skaidro, kādas sastāvdaļas tad ir nepieciešamas vegāniskās majonēzes tapināšanai:

  • 85 ml sojas piena (jāizvēlas neitrāls, nesaldināts piens);
  • 1.5-2 ĒK sinepju;
  • 1.8-1.4 TK kala namak melnās sāls (“olu sāls”) vai parastās sāls;
  • 1.2 TK ābolu, baltvīna vai rīsu etiķa;
  • 125 ml rapšu, vīnogu kauliņu vai citas neitrālas eļļas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!