"Gāja laiks un lielveikalos parādījās cienījama vegāniskā majonēze, ko maisījām rasolā dziedādami, bet īstā majonēzes revolūcija pienāca salīdzinoši nesen, kad internetu pāršalca vegāniskās majonēzes recepšu vilnis un mēs pēkšņi uzzinājām, ka visu šo laiku brīnišķīgu majonēzi būtu varējuši pagatavot paši savās mājās. Nu, gadās arī tā! " huliganizējot latīņu teicienu – caur līmes galertu uz kvalitatīvām majonēzes restītēm, Maruta skaidro, kādas sastāvdaļas tad ir nepieciešamas vegāniskās majonēzes tapināšanai:
- 85 ml sojas piena (jāizvēlas neitrāls, nesaldināts piens);
- 1.5-2 ĒK sinepju;
- 1.8-1.4 TK kala namak melnās sāls (“olu sāls”) vai parastās sāls;
- 1.2 TK ābolu, baltvīna vai rīsu etiķa;
- 125 ml rapšu, vīnogu kauliņu vai citas neitrālas eļļas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit