lagman nūdeles uzbeku virtuve
Foto: Shutterstock
Ja borščs, soļanka un frikadeļu zupa jau ir "nodrillētas" visās iespējamajās garšu variācijās, laiks jauniem virtuves eksperimentiem! Aukstās ziemas dienas, kad nepavisam negribas bez liekas vajadzības doties ārā no savas siltās migas, tu vari ļauties garšu ceļojumam uz Uzbekiju, apgūstot tradicionālās uzbeku biezzupas – lagmana gatavošanas pamatprincipus.

Kaut gan parasti lagmanam tiek iedalīta vieta zupu kategorijā, tomēr šis ēdiens ir tik biezs un sātīgs, ka tikpat labi to var celt galdā arī kā pilnvērtīgu pamatēdienu, ar buljonu piekoriģējot vēlamo konsistenci.

Kas jāņem vērā, lai lagmans izdotos? Cik daudz ūdens pievienot? Cik ilgi vārīt? Diemžēl ar precīzu mērvienību uzskaitīšanu vien nebūs līdzēts. Lagmana veiksmes atslēga nav vis produktu izvēle, kā varētu domāt, jo sastāvdaļas ir vienkāršākas par vienkāršu, bet tieši pareiza gatavošanas tehnika. Lagmana garša lielā mērā ir atkarīga no divu svarīgu komponentu – vadža (tumīgs, aromātisks gaļas un dārzeņu virums) un nūdeļu pareizas attiecības un savienošanas secības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!