Foto: Amalija Andersone; Kristīne Klupša
Foto: Publicitātes foto
Lai, tuvojoties Lieldienām, iedvesmotu tevi parūpēties par svētkiem atbilstošu galda klājumu, palūdzām divas pašmāju profesionāles dalīties ar saviem galda klāšanas knifiņiem. Dekoratores Baibas Prindules - Rences, kura zināma arī kā Mazā feja, darbi pārsteidz ar mieru, pieklusinātiem toņiem un dabas elementu izmantojumu, savukārt kūku fejas, ēdienu stilistes Amalijas Andersones "rokraksts" ir pavisam atšķirīgs - viņas darbus raksturo koši, drosmīgi krāsu salikumi un trakulīgi elementi.

Lieldienas man pašai ir tāds īpašs laiks, jo bieži sakrīt līdzīgos datumos ar manu dzimšanas dienu, tādēļ arī šos saulgriežus uztveru tā ļoti emocionāli. Pūpolu smarža, hiacintes, tulpes, narcises, frēzijas, tas viss ir par mani – gaisīgs, bet pamatīgs pavasara sākums, tādēļ šo galdu klāju sev dzimšanas dienā,” sava Lieldienu galda stāstu atklāj Baiba Prindule-Rence.

"Šie ir vieni no brīnišķīgākajiem svētkiem – daba mostas, dienas paliek garākas un siltākas, mēs nometam ziemas kārtas, un kā taureņi atdzīvojamies, lai no skapjiem izvilktu savas košās drēbes. Un arī Lieldienu galda klājumam, manuprāt, būtu jaatspoguļo dabas, dzīvnieku un cilvēku priecīgā atmošanās pavasarim – ar košām krāsām un dekoriem, rotaļīgiem galda piederumiem, ziediem un audumiem," tā galda klājuma nianses ieskicē Amalija Andersone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!