Viens no garšīga šašlika priekšnoteikumiem ir kvalitatīva gaļa, kas rūpīgi jāizvēlas, izvērtējot gaļas mīkstumu un treknumu. Gaļai ir jābūt mīkstai un mēreni treknai, lai pagatavošanas procesā tā nezaudētu savu struktūru, sulīgumu un garšu.
Cūkgaļas šašlikam vislabāk izmantot kakla karbonādi vai šķiņķa daļu. Pateicoties savai mīkstajai struktūrai, teju visas vistas gaļas daļas ir piemērotas šašlika pagatavošanai. Jēra gaļas šašliks ir daudzu Austrumu tautu delikatese ar nosacījumu, ka pagatavošanā tiek izmantota karbonāde ar kauliņu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit