šašliks
Foto: Shutterstock
Par grilēšanas karali nepiedzimst, šis tituls ir jānopelna, bet prasmes praksē apgūt būs daudz vienkāršāk, ja zināsi teoriju. Pēc kādiem principiem izvēlēties gaļu, kā šašliku pareizi marinēt, pagatavot un pasniegt, skaidro gaļas pārstrādes uzņēmuma "Forevers" pārtikas tehnologs Oļegs Sokolovs.

Viens no garšīga šašlika priekšnoteikumiem ir kvalitatīva gaļa, kas rūpīgi jāizvēlas, izvērtējot gaļas mīkstumu un treknumu. Gaļai ir jābūt mīkstai un mēreni treknai, lai pagatavošanas procesā tā nezaudētu savu struktūru, sulīgumu un garšu.

Cūkgaļas šašlikam vislabāk izmantot kakla karbonādi vai šķiņķa daļu. Pateicoties savai mīkstajai struktūrai, teju visas vistas gaļas daļas ir piemērotas šašlika pagatavošanai. Jēra gaļas šašliks ir daudzu Austrumu tautu delikatese ar nosacījumu, ka pagatavošanā tiek izmantota karbonāde ar kauliņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!