Foto: Privātais arhīvs

Ja rīta cēlienu vēlies sākt ar brokastu klasiku ceptām olām, bet sagadījies, ka mājās, darbā vai viesu namā nav tādas ekstras kā plīts, liekot lietā izdomu, olas var izcept arī sviestmaižu tosterī, turklāt iztiekot bez taukvielām.

Tev būs nepieciešamas maza izmēra olas (S), pāris maizes šķēles un, ja vēlies, tad arī siers.

Uzkarsē sviestmaižu tosteri, tad vienā nodalījumā iesit olu, bet blakus nodalījumā liec pēc izmēra atbilstošu maizes šķēli un aizver tosteri. Ja šķēles pagadījušās lielākas, tās sagriež trīsstūros. Maize cepoties "salīmēsies" ar olu un olmaizītes būs pavisam viegli izceļamas no tostera, aiz stūra satverot apgrauzdēto maizīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!