Lai tu neiztērētu naudu par nekvalitatīvu produktu, kas nenāks par labu veselībai, uztura speciāliste Eva Kataja skaidro, kādi ir galvenie faktori, kuriem jāpievērš uzmanība, pētot veikalos nopērkamo šašliku sastāvu: "Ikdienā labāk izvēlēties putnu gaļu, jo tā ir liesāka un vieglāk sagremojama, savukārt, ja gaļu katru dienu neprasās, labāka izvēle ir sarkanā gaļa, tostarp cūkgaļa, jo tajā ir augstāks dzelzs saturs. Izpētot salīdzināšanai izvēlēto šašliku etiķetēs, sastāvā var atrast visu ko – mazvērtīgas eļļas, daudz sāls, garšas pastiprinātājus, cukuru un vēl dažādas piedevas. Ja pirkto šašliku ēdīsi vien dažas reizes gadā, nekādu lielo skādi organismam nenodarīsi, neatkarīgi no šašlika veida. Taču, ja šašliks tiek ēsts teju katru nedēļas nogali, tad es ieteiktu labāk gaļu marinēt pašam, vairāk spēlējoties ar garšvielām un mazāk izmantojot sāli. Es pati veikalā šašliku pērku reti, jo tam gandrīz vienmēr ir vairāk sāls, nekā es gribētu, turklāt man nepatīk gaļa etiķa un majonēzes marinādēs, kas veikalu plauktos ir vispopulārākais piedāvājums, tāpēc parasti izvēlos gaļu marinēt mājās."
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv