Foto: Privātais arhīvs

Spēcinoša kaulu buljona piesūcinātas nūdeles, spēcinoši dārzeņi, sulīgi zaļumi un maigas gaļas šķēlītes vjetnamiešu iecienīto pho zupu padarījušas par īstu leģendu, ko iemīlējuši gardēži dažādās pasaules malās. Rīgā vien pho zupa ir nobaudāma vismaz deviņās ēstuvēs. Tiesa gan, prieks nav no lētajiem, jo par pieklājīga izmēra zupas bļodu jāšķiras no aptuveni 5-7 eiro. Tā kā tuvojas gada nogale, un statistika liecina, ka nākamajā rītā pēc svētkiem tīmeklī meklētākās ir spēcinošu zupu receptes, tad šoreiz skaidrosim, kā pho zupu, kas ir īsts pēcsvētku eliksīrs, pagatavot mājās – lētāk, garšīgāk un lielākā katlā.

Pho zupa radusies Ziemeļvjetnamā 20 gadsimta sākumā, bet nu tā tiek gatavota visā Vjetnamā, skaidro "Theforkedspoon". Populārākās zupas variācijas ir "phở gà" ar vistu vai "phở bò" – liellopa pho. Dažādos Vjetnamas reģionos ir savas receptūras nianses – saldāks buljons, atšķirīgi izmantotie zaļumi vai nūdeļu izmērs. Gardas, autentiskas pho receptes atslēga ir pareizi piemeklētas sastāvdaļas.

Kauli. Pho zupas pamatā ir buljons. Tā vārīšanai vislabāk izmantot liellopa kaulus un ribas, kas sadalīti mazākos gabalos. Par kauliem samaksāju 1,30 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!