kūka biskvīts gatavot
Foto: Shutterstock
Ideāla biskvīta pagatavošana ir īsts izaicinājums. Šķiet, kas gan tur sarežģīts, jo nepieciešamas vien trīs vienkāršas sastāvdaļas! Tomēr sakult olas, miltus un cukuru, lai rezultātā iegūtu porainu, gaisīgu biskvītu, izdodas ne visiem un ne vienmēr, pat sekojot vienai un tai pašai receptūrai. Pie neveiksmēm tiek vainota gan produktu kvalitāte, gan krāsns kaprīzes, Mēness fāzes un pat magnētiskās vētras. Bet – kur tad patiesībā slēpjas nevainojama biskvīta veiksmes formula?

Lai to atklātu, ukraiņu konditore Anastasija Štapenko veikusi interesantus eksperimentus ar biskvīta mīklu, rezultātus publicējot savā "Instagram" kontā. Kādi tad ir pieredzējušās konditores secinājumi un ieteikumi?

Iesākumā jāielāgo trīs svarīgi priekšnosacījumi, ko katram biskvīta cepējam vajadzētu atcerēties pat pamodinātam nakts vidū: vienmēr izsijā miltus, cepšanas laikā nevirini krāsns durvis un ietauko tikai veidnes apakšu, lai cepoties biskvīta vidū neveidotos Everests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!