Jolo virtuve - 201
Foto: "Virtuve diviem"
Pareizi apstrādāti līdakas ikri ir īsta delikatese, kas tiek uzskatīti pat par augstvērtīgākiem nekā laša ikri. Tie ir bagāti ar olbaltumvielām, satur A, D un B9 vitamīnus, daudzas minerālvielas un, salīdzinājumā ar laša ikriem, arī mazāk taukvielu. Šoreiz atklāsim zinātāja padomus, kā ikrus pagatavot mājas apstākļos. Pēc šī principa varēsi pagatavot ne tikai līdakas, bet arī jebkurus citus ikrus, tostarp arī foreles un laša.

"Palaimējās noķert diezgan iespaidīga lieluma līdaku. Tā kā līdaka bija pilna ar ikriem, tad tiem vajadzēja atdot pienācīgu godu. Man necēlās roka ikrus tā vienkārši izcept. Šoreiz izvēle krita uz ikru iesālīšanu. No iespaidīgās līdakas sanāca 700 mililitri ikru. Tie tik tiešām izdevās burvīgi gan pēc garšas, gan konsistences," stāsta kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autors.

"Daudzus gadus atpakaļ tiku mēģinājis pagatavot lašu ikrus, bet toreiz bija tik viena recepte: ikri jāaplej ar verdošu ūdeni, lai atdalītu ikrus no plēves. Man šis pasākums cieta neveiksmi – ikri izvārījās, plēves piecepās pie ikriem klāt un rezultātā visa masa tika izlidināta miskastē. Kopš tā laika pagājuši daudzi gadi, trauma ir sadzijusi un varēju atsākt nodarbi no jauna! Prieks, ka šajā laikā tehnoloģijas ir gājušas uz priekšu un tagad vairs neviens neizmanto verdošu ūdeni ikru pagatavošanai. Laikam ne es viens tiku "applaucējies" ar to," teic kaislīgais makšķernieks, iesakot pārbaudītu metodi, kā mājas apstākļos tikt pie paukšķošiem ikriem gardām uzkodu maizītēm. Pēc šī principa var pagatavot jebkurus ikrus, tostarp arī foreles un laša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!