Pieredzējušais makšķernieks iesaka pirms kūpināšanas labi izkurināt kūpinātavu, lai kurtuve būtu pilna ar sarkani kvēlojošām oglēm. Kūpināšanai visieteicamākā ir alkšņa malka. Ja gadās tikt pie ābeles, ķirša vai plūmes, tad tas jau ir karalisks variants.
Kārtīgi notīrītas restes pārziež ar augu eļļu un liek virsū gramatas veidā atvērtas, iztīrītas (ikrus, ja vēlas, atstāj), nosausinātas zivis. Pirms likšanas kūpinātavā katru breksi vienmērīgi pārziež ar pāris daiviņām smalki sarīvēta vai caur spiedi izspiesta ķiploka. Nekādu lieku garšvielu, lai nenomāktu zivju dabīgo garšu! Arī sāli šajā posmā vēl nepievieno, lai zivis nezaudētu sulīgumu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit