bērzu sula, bērzu sulas, pavasaris, bērzs, urbis
Foto: Shutterstock
Latviešu spēka dzēriens – bērzu sulas – ne vien remdēs slāpes, bet arī apgādās organismu ar vitamīniem, stiprinās imunitāti un vairos skaistumu. Bet (ja vien tas nav tavs ikgadējais pavasara rituāls), vai zini, kā bērzu sulas pareizi ieurbt? Ņemot vērā speciālistu padomus, atklāsim divus urbšanas paņēmienus, un atklāsim vairākus knifus, kas jāņem vērā, lai tu veiksmīgi tiktu pie kārotā rezultāta.

"Pavasara sākumā ieteicams dzert bērzu sulas. Tās veicina organisma attīrīšanu, jo tām piemīt urīndzenošas īpašības, veicinot organisma vielmaiņas gala produktu izvadi. Sulas normalizē organisma fizioloģiskos procesus, uzlabo vielmaiņu, kā arī stiprina imūnās spējas. Dažkārt bērzu sulu sauc par dabīgu enerģijas dzērienu, jo tā satur vienkāršos cukurus (galvenokārt glikozi un fruktozi), antioksidantus, vitamīnus un minerālvielas," stāstīja uztura speciāliste Līga Balode.

Klasisks bērzu sulu urbšanas paņēmiens

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!