Graudu maize ar dzīvo ieraugu - 7
Foto: "Virtuve diviem"

"Maizi cepu diezgan regulāri un sen. Esmu izgājusi cauri dažādiem periodiem - cepusi kukulīšus gan maizes mašīnā, gan cepeškrāsnī, gan ar rūpniecisko raugu, gan dzīvo ieraugu, ko uzraudzēju pati," teic kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autore, piedāvājot "Tasty" lasītājiem savu versiju par to, kā mājas apstākļos pagatavot gardu graudu maizi, izmantojot dzīvo ieraugu.

"Kādu laiku atpakaļ apstākļi sakrita tā, ka man bija izdevīgāk izcept maizi mājās nekā braukt uz veikalu. Un tā sākās mana aizraušanās ar dzīvā ierauga maizes cepšanu. Maize iznāk garšīga un smaržīga, ar kraukšķīgu garoziņu, turklāt bez īpašas piepūles. Galvenais, neko nesarežģīt!"

Pirmā diena

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!