zivis makšķerēšana
Foto: Shutterstock
Mēdz gadīties, ka ezerā, upē vai dīķi nozvejotām zivīm ir dūņu aromāts un piegarša. Ko iesākt, ja nevēlies sabojāt maltīti? Tev talkā nāks šefpavāri, iesakot pārbaudītus paņēmienus dūņu piegaršas neitralizēšanai.

Zivs garšu ietekmē ūdens, kurā tā augusi. Labticīgi zivjaudzētāji regulāri tīra ūdenstilpes, kurās zivis tiek audzētas, lai pārmērīgi savairojušās dūņas un ūdenszāles nebojātu zivju garšu, bet ne visi ir tik godprātīgi, tādēļ mēdz gadīties, ka no veikala vai tirgus mājās pārnestā karpa vai forele jūtami smako pēc dūņām.

Portālā "Eda" restorāna "Ruski" šepavārs Aleksandrs Volkovs-Medvedevs atklāj vienkāršu paņēmienu, kā neitralizēt dūņu garšu. Zivi notīra, izķidā, noskalo, izfilē, tad liek piemērota lieluma traukā, pārlej ar pienu un notur 2-3 stundas. Šis paņēmiens vislabāk der tieši zivju filejām, jo āda traucēs pienam iekļūt zivs gaļā. Šefpavārs skaidro, ka pienam piemīt īpašība absorbēt aromātus. Tiesa gan, jāņem vērā, ka līdz ar to zudīs arī konkrētajai zivij raksturīgā smarža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!