pīrāgi lakši
Foto: Shutterstock
Parasti, gatavojot pīrāgus, īpaši nelauzām galvu par pildījumu, izlīdzoties ar tradicionālo speķi un sīpoliem. Nākamajā cepšanas reizē iesakām izmēģināt jaunas garšu kombinācijas, piemēram, šķiņķa un siera, biezpiena un lakšu, sviestā apceptu sēņu vai laša un vārītas olas pildījumu. Tāpat pīrāgus var gatavot arī saldus un pildīt ar ievārījumu, saldu biezpiena masu vai āboliem. Lūk, 10 pildījumu variācijas iedvesmai!

Pīrāgiem vari izmantot gan tradicionālo rauga mīklu (recepte te), gan kādu no ātri pagatavojamām mīklām (lūk, receptes), bet pavisam drīz pie mielošanās varēsi tikt, liekot lietā atlaidinātu saldēto kārtaino mīklu vai cepot pīrādziņus pannā (mīklas recepti atradīsi šeit).

Šķiņķa un siera pildījums:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!