Ja kāds uztraucas par to, ka pieneņu nageti varētu būt rūgti, tad receptes autores kliedē bažas, apgalvojot, ka cepšanas rezultātā izteiktā pieneņu garša un rūgtums zūd.
Nepieciešamās sastāvdaļas un aprīkojums:
- Pieneņu galviņas;
- Sāls vai citas garšvielas;
- Milti un pāris olas panēšanai;
- Eļļa cepšanai;
- Panna;
- Polietilēna maisiņš;
- Papīra dvielis vai salvetes.
Šajā rakstā vēstījām par pieneņu veselīgajām īpašībām un skaidrojām, kā tās iekļaut ēdienkartē.
Darba gaita
Salasa pieneņu galviņas. Lasot kārtīgi nokniebj rūgto kātiņu līdz pat zieda pamatnei.
Pieneņu ziedus pārlej ar ūdeni uz aptuveni 30-60 minūtēm, lai atbrīvotu no kukaiņiem. Ūdeni nolej, nosausina ziedus ar papīra dvieli.
Bļodā sakuļ 1-2 olas (olu skaits atkarīgs no pieneņu daudzuma), pievienojot sāli un garšvielas pēc izvēles. "Mums bija timiāns un "Santa Maria" kartupeļu garšviela, bet klāt var likt arī kariju, ķiploku granulas, kapātu rozmarīnu, čili piparus – kas nu kuram patīk," iesaka receptes autores. Bļodā ber pieneņu ziedus un apmaisa.
Polietilēna maisiņā ieber miltus, liek iekšā pienenes, maisiņu aiztaisa un sakrata, līdz visi ziedi aplipuši ar miltu kārtiņu.
Pannā sakarsē lielu daudzumu eļļas, liek panētos pieneņu ziedus eļļā un apcep zeltainus no abām pusēm.
Izsmeļ pieneņu nagetus no eļļas, liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai notecinātu lieko eļļu.
Pārkaisa ar sāli vai zaļumiem un kraukšķina nost tāpat vien vai pasniedz ar krēmīgu mērcīti. Lūk, te atradīsi idejas ātri pagatavojamām uzkodu mērcēm.
Lai labi garšo!
Lūk, vēl sešas receptes sezonā aktuālo pieneņu izmantošanai.