pieneņu nageti pienenes
Foto: Shutterstock
Itālijā iecienīta delikatese ir fritēti cukīni ziedi, bet, izrādās, arī no mūsu pašu pienenēm var pagatavot gardus, eļļā fritētus kraukšķus. Pieneņu nagetus vari celt galdā ar ķiploku mērcīti, kas gatavota uz jogurta vai skābā krējuma bāzes, vai pasniegt kā uzkodu pie glāzes vēsa alus vai kvasa. Neparastu pieneņu pagatavošanas veidu iesaka mūsu lasītājas, māsas Laura Ābola un Agnese Kūliņa-Priede.

Ja kāds uztraucas par to, ka pieneņu nageti varētu būt rūgti, tad receptes autores kliedē bažas, apgalvojot, ka cepšanas rezultātā izteiktā pieneņu garša un rūgtums zūd.

Nepieciešamās sastāvdaļas un aprīkojums:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!