ziedi deserts
Foto: Shutterstock
Ābeles, plūmes un ķiršu koki šobrīd ir pilnā plaukumā. Vai zināji, ka gaisīgo ziedu kupenas var ne tikai priecēt aci, bet tikt izmantotas arī kulinārijā? Augļu koku ziedu smaržu var saglabāt un pārvērst garšā, pagatavojot no tiem sīrupu, limonādi, pievienojot salātiem vai piešķirot liegu aromātu saldējumam un brokastu pankūkām.

"Plūmju ziediem ir izteikta marcipāna smarža, savukārt ābeļu ziediem ir raksturīgs medains aromāts," stāsta šefpavārs un Latvijas dabas garšu pazinējs Ritvars Toms Logins, pamācot, kā virtuvē izmantot augļu koku ziedus.

Ziedu sīrups

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!