kebabi iesmi grilēšana
Foto: Shutterstock
Kebabs mums lielākoties asociējas ar kebabnīcu piedāvājumu un milzīgiem, ap savu asi rotējošiem gaļas klučiem. Šo Kaukāzā un Austrumu zemēs iecienīto, garšvielām bagāto gaļas ēdienu var pagatavot arī no maltās gaļas un cept uz grila. Kebaba masu nav nepieciešams marinēt dienām ilgi un arī izcepas tie pavisam ātri, tādēļ grila sezonā kebabs ir lieliska alternatīva mūžīgajam šašlikam. Šoreiz apgūsim Turcijas kulinārājās tradīcijās iecienītu veidu, kā uzvērt uz iesma maltās gaļas masu, lai cepoties kebabi nesāktu deformēties un krist oglēs.

Maltās gaļas kebabu pamatsastāvdaļas ir trīs – gaļa, speķis un sīpoli. Tradicionāli tos gatavo no jēra gaļas, bet jēru pavisam droši var aizstāt ar liellopa, cūkas, vistas, teļa vai tītara gaļu.

Tradicionāli garšaugi, ko izmanto ļuļa kebabiem, ir smalki sakapāta kinza un piparmētras, kas piešķir sulīgajām gaļas desiņām īpaši atsvaidzinošu noti. Asumam var pievienot kapātus čili piparus, bet no garšvielām noteikti nevajadzētu aizmirst kuminu, kas gādās par austrumniecisku "piesitienu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!