Kas tad jāņem vērā, lai karstā mērce ar skābā krējuma aizdaru izdotos nevainojama, skaidro portāls “Novate.ru”.
Pirmais nosacījums – piemērota produkta izvēle
Jāliek aiz sauss, ka ne kurš katrs krējums ir piemērots karsēšanai. Ja iecerēts gatavot mērci, jāpievērš uzmanība produkta tauku saturam. Tam nevajadzētu būt zemākam par 20-25%, bet labāk izvēlēties visus 30%. Svarīgs ir arī produkta svaigums. Mērcei nevajadzētu pievienot krējumu, kurš jau kādu laiku pēc iepakojuma atvēršanas stāvējis ledusskapī.
Otrais nosacījums – pareiza temperatūra
Karstai mērcei nekādā gadījumā nedrīkst pievienot tikko kā no ledusskapja izņemtu krējumu, jo maigais piena produkts “nepārdzīvos” tik straujas temperatūras svārstības – mērces tekstūra tiks neatgriezeniski sabojāta. Pāris stundas pirms mērces gatavošanas krējuma paciņu vajag izņemt no ledusskapja, lai produkts sasiltu līdz istabas temperatūrai.
Trešais nosacījums – “slepenā” piedeva
Visbeidzot, lai mērce izdotos īpaši zīdaina un krēmīga, krējumam ir jāpievieno “slepena” sastāvdaļa. Patiesībā tas ir gluži ikdienišķs produkts, kas atrodams teju katrā virtuvē. Iebiezināt mērci palīdzēs ciete – šim nolūkam derēs gan kartupeļu, gan kukurūzas. Nākamreiz, pirms pievieno skābo krējumu pannas saturam, iemaisi krējumā vienu ēdamkaroti šīs “brīnumpulverīša”, kas palīdzēs padarīt tevis gatavoto mērci nevainojamu.
Lai pārbaudītu ieteikumus praksē, zemāk atradīsi receptes gardām krējuma mērcēm.