alus muca apiņi
Foto: Shutterstock
Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu bagāto kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, pārskatot vecos laikrakstus. Sadarbībā ar Viduskurzemes laikrakstu "Kurzemnieks", Jāņu noskaņās publicējam Jura Lipšņa stāstu par suitu alus darīšanas tradīcijām, kas tapis 2008. gadā, viesojoties Alsungā pie nu jau aizsaulē izgājušā alus meistara Pētera Jansona.

Lai uzzinātu, kā top alus, ko mūsu senči dzēra Jāņos, "Kurzemnieks" devās uz Alsungas Gāčām pie Pētera un Lidijas Jansoniem. Pēteris atteicās no piedāvājuma nospēlēt teijāteri ("Ko es te ērmošos!") un alus tika brūvēts pa īstam.

Vajag labus miežus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!