šašliks
Foto: Shutterstock
Grilēšanas sezonā ir svarīgi domāt gan par garšām, gan arī par ēšanas paradumiem un grila ēdienu ietekmi uz gremošanas sistēmu, gan atcerēties par drošību – rīkošanās ar karstām oglēm un restēm, iesmiem un degšķidrumiem var būt arī traumatiska. Kā droši baudīt grila sezonu, ko ievērot grilējot un kā rīkoties, ja gadījies pārēsties vai savainoties, skaidro farmaceite Zane Melberga.

Pirms ēdiena gatavošanas ļoti svarīgi nomazgāt rokas ar ziepēm, gatavos produktus un termiski neapstrādātus produktus negriezt ar vienu nazi uz viena dēlīša un virtuves instrumentus vienmēr mazgāt ar ūdeni un mazgāšanas līdzekli. Sagatavojot ēdienu brīvā dabā, jācenšas ievērot tos pašus principus, ko mājās. Produktus var sagatavot iepriekš – nomazgāt, sagriezt jau mājās, kur pieejams tekošs ūdens. Ja tomēr tas nav iespējams, produktu mazgāšanai jāizmanto dzeramais ūdens, noteikti nedrīkst izmantot ūdeni no ūdenstilpnēm, jo par tā kvalitāti nevaram būt pārliecināti. Savukārt rokām var izmantot antibakteriālās salvetes.

Piededzis ēdiens – garšīgs, bet neveselīgs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!