Pirms ēdiena gatavošanas ļoti svarīgi nomazgāt rokas ar ziepēm, gatavos produktus un termiski neapstrādātus produktus negriezt ar vienu nazi uz viena dēlīša un virtuves instrumentus vienmēr mazgāt ar ūdeni un mazgāšanas līdzekli. Sagatavojot ēdienu brīvā dabā, jācenšas ievērot tos pašus principus, ko mājās. Produktus var sagatavot iepriekš – nomazgāt, sagriezt jau mājās, kur pieejams tekošs ūdens. Ja tomēr tas nav iespējams, produktu mazgāšanai jāizmanto dzeramais ūdens, noteikti nedrīkst izmantot ūdeni no ūdenstilpnēm, jo par tā kvalitāti nevaram būt pārliecināti. Savukārt rokām var izmantot antibakteriālās salvetes.
Piededzis ēdiens – garšīgs, bet neveselīgs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit