vistas fileja salāti
Foto: Shutterstock
Vakariņās ģimenei pagatavojot salātus ar vistas gaļu, noteikti nenošausi greizi un visi tos ēdīs, aiz baudas stenēdami. Ne velti tieši vista ir viena no daudzu iecienītākajām salātu sastāvdaļām, jo tā ir lēta, ātri un šķietami vienkārši pagatavojama. Tomēr viss nav nemaz tik vienkārši, jo salātos visbiežāk tiek izmantota vistas fileja, kura, nemākulīgi apstrādāta, kļūst neglābjami sausa, šķiedraina un bezgaršīga. Parasti situācija tiek glābta, dāsni pārlejot visu ar majonēzi vai citu kalorijām bagātu mērci, bet tas nav prātīgākais risinājums. Labāk iemācies pagatavot vistas krūtiņu tā, lai gaļa nezaudētu sulīgumu un teju vai kustu uz mēles.

Izvēloties gaļu salātiem, sviestmaizēm vai vrapiem, labāk ņemt krūtiņu ar ādu un neatdalītu spārna kauliņu. Āda un kauls gatavošanas laikā palīdzēs saglabāt gaļas sulīgumu. Vēl viens padoms – ar sāli gaļu pārkaisīt nevis pirms gatavošanas, kā tas ierasts, bet pēc, jo sāls veicina šķidruma izdalīšanos.

Ja vien salāti netiek gatavoti pēdējā brīdī, labākam rezultātam gaļu vajadzētu iepriekš iemarinēt. Šajā rakstā jau iepriekš piedāvājām piecas marinādes sulīgai vistiņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!