Kā skaidro pieredzējušais "Re'chef" šefpavārs Ingmars Ladigs, gatavošanas tehnoloģijas kartupeļiem frī var būt dažādas. Lūk, viena no tām: kartupeļus sagriež lielākos salmiņos, liek ūdenī un pāris stundas silda, neļaujot ūdenim vārīties, līdz salmiņi kļūst caurspīdīgi, tad nosusina uz salvetes un apcep vai nu lielā tauku daudzumā vai divreiz fritē cepšanai augstās temperatūrās paredzētā augu eļļā līdz kraukšķīgai garoziņai. Frī kartupeļus šefpavārs neiesaka cept olīveļļā, to labāk atstāt salātiem.
- Jau iepriekš esam stāstījuši, kādu eļļu izvēlēties fritēšanai. To uzzināsi, izlasot šo padomrakstu. Te atklājām "Cālis.lv" virtuves foruma dalībnieku padomus kraukšķīgiem kartupeļu salmiņiem, bet te atradīsi rezultātus "Tasty" eksperimentam ar frī kartupeļiem, kurā testējām divas tautā populāras gatavošanas metodes.
Frī kartupelīšus Ladigs iesaka pasniegt ar mājās gatavotu majonēzi, tomātu mērci vai skābo krējumu. Šajā rakstā piedāvājām sešas mērces frī kartupeļu aizdaram, kas liks aizmirst par majonēzi un kečupu, bet zemāk atradīsi receptes frī kartupeļu gatavošanai un pasniegšanai ar dažādām kārdinošām piedevām.
Lai labi garšo!