torte kāzas
Foto: Shutterstock
Kāzu sezona rit pilnā sparā, tāpēc skaidrosim, kā izvēlēties skaistāko un gardāko kāzu kūku, lai palīdzētu jaunajiem pāriem pieņemt lēmumu un atvieglotu darbu konditoriem. Šajā jomā tendences mainās katru gadu, bet pats galvenais ir tomēr jaunā pāra vēlmes – galu galā, tā ir viņu īpašā diena, tāpēc arī kāzu kūkai jābūt tieši tādai, kādu to izsapņojuši jaunlaulātie.

Pamatbaušļi

Viena no pamatlietām kāzu kūkas izvēlē ir sezonalitāte, stāsta "Gemoss" konsultante, konditore un šefpavāre Ina Poliščenko. Vasaras sezonā aktuāli izvēlēties svaigās siera, biezpiena kūkas, ar ogu krēmiem u.tml., savukārt ziemas sezonā aktuālas ir šokolādes kūkas. Svarīgi tomēr izvērtēt, vai vasaras sezonā izvēlētā kūka spēs saglabāt savu konsistenci un noformējumu, tāpēc nav ieteicams izvēlēties uz želatīna bāzes veidotās kūkas, tāpat jāuzmanās ar šokolādi – gaišam apģērbam tas ir lielākais bieds. Tas, kā kūka garšos un izskatīsies, protams, ir lielā mērā atkarīgs arī no kūkas uzglabāšanas – vai tai būs pieejams atsevišķs ledusskapis nevis pagrabs u.tml., uzmanību vērš Ina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!